Knipkulor

Knipkulor

Knipkulor – eller geishakulor som de även kallas – används för att träna upp vaginan. Knipkulorna är ett sexhjälpmedel som hjälper till att stärka upp bäckenbottenmuskelaturen. Genom starkare muskler i snippan så kan man få bättre kontroll ”där nere” vilket kan både leda till kraftfullare, intensivare orgasmer och ett mer ”vältränat” underliv vilket minskar risken för inkontinens och andra problem senare i livet.

Knipkulorna är sitter fast i en snöre eller tunnare skaft för att man enkelt ska kunna ta ut dem efteråt. Vid användning av knipkulor gör man knipövningar där man växelvis spänner och slappnar av, på så sätt tränar man upp musklerna i bäcken.

Tips! Knipkulor kan även användas som förspel eller vid sex med en partner.

knipkulor

Vilka knipkulor ska jag välja?

Knipkulor finns i många olika varianter och från olika märken. Något som skiljer geishakulorna åt är omkretsen på kulorna (2 – 3,5 cm omkrets är vanligt), material (silikon, PVC), om de är fasta eller mjuka, vikten, antalet kulor samt om de med eller utan vibration. Det finns även knipkulor med utbytbara vikter, man kan på så sätt anpassa dem efter hur mycket styrka i underlivet som man har byggt upp.

Vilka knipkulor man själv gillar är lite av en smaksak. Är man ”nybörjare” bör man välja en enklare, mindre (sett till omkretsen) och lättare modell. Se det lite som när man är ny på gymmet – då väljer man först lättare hantlar, när man har lärt sig att hantera dem går man vidare till nästa vikt för att bli starkare.

Bra knipkulor från Satisfyer

Kvalitetsmärket Satisfyer har tagit fram prisvärt set med 3 st olika knipkulor. Kulorna är i mjukt skönt silikonmaterial med en lätt räfflad struktur. Vikterna på de tre knipkulorna är på 22 g, 46 g och 74 g så att du kan öka vikt i takt med att du blir starkare i bäckenbotten. Använd tillsammans med vattenbaserat glidmedel för enklare införande.

Vill du kombinera nytta med nöje kan du använda en klitorisvibrator samtidigt som du gör din bäckenbottenträning.

Vilka knipkulor ska man börja med?

Här nedan har vi valt ut knipkulor som passar bra för nybörjare som inte testat att använda dig av knipkulor innan. Flera knipkulor för nybörjare kommer i set med 3 st olika storlekar så att man kan testa sig fram och hitta den storleken, vikten, omkretsen och utformningen som man föredrar.

Visar 1 – 7 (av 95 produkter) Hittade 95 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Knipkulor - 3 Set I Silikon Nova
Knipkulor – 3 Set i Silikon NovaEtt set av nova geishakulor. Detta set är perfekt för nybörjare och dom som har använt knipkulor förr. Kulorna blir smalare och ökar i vikt som gör att du tränar…:
Dubbla Knipkulor - Set Pretty Love
Dubbla Knipkulor – Set 30g – 40gVad gör de här knipkulorna?Knipkulor har många olika funktioner. Geishakulor tränar upp din bäckenbottenmuskel för att göra vaginan mer tight och även ge dig bättre…:
ROCK & ROLL BALLS PURPLE - Knipkulor
The Rock &: Roll Love Balls är en feminin, prisvärd uppsättning kärlekskulor på nybörjare. Designen är gjord av en kvalitet silikon och tränar hennes bäckenmuskulaturen och samtidigt ge angenäm…:
GIRLY GIGGLE LOVE BALLS SOFT PINK - KNIPKULOR
Knipkulor bollarna är gjorda av hög kvalitet PVC med ”nobbor” på utsidan.De Girly Giggle Love Balls är en härlig, prisvärda uppsättning kärlekskulor med textur som är bra för dig som är nybörjare.…:
Satisfyer - Balls C03 Double Knipkulor 3 st
Set med 3 st olika knipkulor. träna upp din bäckenmuskulatur effektivt och upplev starkare och intensivare orgasmer. Träning med knipkulor motverkar även inkontinensproblem.Knipkulorna har hög kvalité…:
MAGNETIC BALLS - 25 MM - KNIPKULOR
Magnet Knipkulor – 25mmDe är den perfekta övning för bäckenmuskulaturen. Inte nog med att de ökar din styrka, de också leverera spännande och diskret stimulering.Dessa lyxiga Ben Wa bollar är perfekt…:
MAGNETIC BALLS - 12 MM - KNIPKULOR
Magnet Knipkulor – 25mmDe är den perfekta övning för bäckenmuskulaturen. Inte nog med att de ökar din styrka, de också leverera spännande och diskret stimulering.Dessa lyxiga Ben Wa bollar är perfekt…:
1 2 14

Vibrerande & appstyrda knipkulor

Det finns även knipkulor som både vibrerar och roterar. De kallas även för vibratorägg och används med fördel även som en sexleksak för par då du kan låta din partner få bestämma när, och hur, det ska vibrera inuti dig. Flera av de vibrerande knipkulorna är fjärrstyrda och går att kontrollera via appar, man kan då låta en partner ta över kontrollen.

Det finns även appstyrda knipkulor där du får feedback varje gång du kniper och övar. När du trycker ihop så känner knipkulorna det, du kan sen spela olika spel där det gäller att knipa vid rätt tillfälle och sen följa dina framsteg i appen. Ett kul och innovativt sätt att träna upp sin bäckenbotten.

Visar 1 – 7 (av 18 produkter) Hittade 18 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
IntimateHealth Vibrerande Knipkula
IntimateHealth Vibrerande KnipkulaVad är detta för knipkula?Intimatehealth är gjort för att du ska få det ultimata träningsupplevelsen! IntimateHealth Knipkula är specielt gjort för att aktivera…:
299 kr499 kr
Knipkula Remote
Vibrerande knipkulaKnipkula Remote är en knipkula med härliga vibrationer som styrs trådlöst med den separata kontrollen. Aldrig har det varit så roligt (och skönt) att träna bäckenbotten och göra…:
Elvie Appstyrd Knipkula
Elvie appstyrd knipkula är den mest kompetenta kniptränaren på marknaden som rekommenderas av gynekologer, sjukgymnaster och 91 % av de som redan testat Elvie.Ett träningspass tar bara 5 minuter att…:
2.499 kr
We-Vibe - Bloom Vibrerade Knipkulor i silikon m. app
Sexiga knipkulor i mjuk silikon från We-Vibe som styrs genom appen We-Connect. De fina kulorna i korall stärker inte bara din bäckenbotten utan ger dig också bättre orgasmer! Kulorna har över 10 olika vibrationshastigheter och kommer i 3 olika, utbytbara vikter så att du hela tiden kan utmana dig själv. Med appen We-Connect kan du ... Läs mer
611 kr986 kr
Joy ON Kehel Exerciser Appstyrda knipkulor
Kehel är en dubbel kegelboll för både nybörjare och avancerade användare med app-funktion (Bluetooth för Android och iOS) designad för vaginal åtdragning och toning av dina bäckenbottenmuskler.…:
Marc Dorcel Remote Controlled Geisha Balls Fjärrstyrda knipkulor
Fjärrstyrt kit med utbytbara Geisha-bollar med 1 vibrerande boll plus 4 olika vikter från populära Marc Dorcel. Idealisk för bäckenbottenövningar, för rehabilitering efter födseln eller för att…:
LELO Hula Beads Obsidian Black Fjärrstyrda knipkulor
HULA Beads är världens första knipkulor som roterar och vibrerar på samma gång och som kan styras med fjärrkontroll. Det ger en helt ny känsla!För bara försiktigt in den roterande kulan och låt…:
1 2 3

Blanka knipkulor – för de mer erfarna

Knipkulor är ofta i silikonliknande material, för dig som vill ha lite mer tyngd i knipkulorna är ofta metall att föredra. Det finns dels kulor som är metall rakt igenom eller med en yta av blank metall av mer estetiska skäl. Precis som vid andra sexleksaker bör man använda sig av glidmedel när man för in de blanka knipkulorna.

Visar 1 – 7 (av 20 produkter) Hittade 20 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Inner Goddes Silver
Alice :-”Såååå snygga Ja, och så är de ju bra för vad de är menade för såklart. Bästa är att ingen verkar fatta vad de är för något. Ser typ ut som en nyckelring.” Inner Goddess Silver…:
Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver - Silver
Njut av ett extra kittlande förspel, gör träningen till en lek och få ännu mer intensiva orgasmer, allt är möjligt med Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver. Knipkulorna i silver har ett…:
Fifty Shades of Grey Silver Pleasure Balls - Silver
Disse Silver Pleasure Balls – bättre kända som knipkulor – är en del av den officiella Fifty Shades of Grey kollektionen som har designats i samarbete med självaste E. L. James – kvinnan bakom bästsäljartrilogin.…:
Rosy Gold Ben Wa Balls
Exklusiva släta knipkulor i blank guldfärgad metall.
Silver Metal Balls
Knipkulor som är gjorda av ABS plast med en design som efterliknar metall.Färg Silver Material ABS (plast) :Diameter 3,5 cm
SILVER BEN WA BALLS - 19MM
Knipkulor i silverfärg – 19mmDe är den perfekta övning för bäckenmuskulaturen. Inte nog med att de ökar din styrka, de också leverera spännande och diskret stimulering.Dessa lyxiga Ben Wa bollar…:
Silver Ben Wa Balls - 25 MM
Silver Ben Wa Balls – 25 MM Har du bollarna för att prova dessa Ben Wa-bollar
1 2 3

Knipkulor vid graviditet och efter förlossning

Många kvinnor använder sig av knipkulor efter graviditeten för att återigen träna upp musklerna nertill. Men faktum är att det är bra att träna upp vaginan med knipkulor redan innan förlossning och graviditet. Ju starkare bäckenbottenmuskulatur desto bättre upplever många kvinnor att förlossningen går.

Sammanfattningsvis kan man säga att det aldrig är för tidigt eller sent att träna med knipkulor – det är ett sexhjälpmedel som alltid är rätt!

Hur använder man knipkulor?

Knipkulor förs in en bit i slidan och används för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen. När knipkulorna är på plats gör man knipövningar där syftet är att träna upp styrkan i musklerna. Andas lugnt och normalt under hela övningen.

Så här kan du utföra knipövningar:

  1. Lägg dig ner på ryggen eller sidan och böj på benen.
  2. Slappna av i regionen kring magen, rumpan och ryggen.
  3. Knip ihop så hårt du kan runt slida och ändtarm utan att använda dig av några andra muskler.
  4. Håll kvar trycket under 5 sekunder (räkna eller titta på en klocka). Klarar du inte av 5 sekunder, börja med en kortare tid och öka successivt.
  5. Släpp och vila under lika lång tid som knipet varade.

Utöver att använda dig av knipkulor vid träningen finns det även flera appar som kan vara till hjälp vid träningen. På så sätt får man in påminnelser så att man inte glömmer av att göra övningarna samt får hjälp att ta tiden så att knipen varar tillräckligt länge.

Knipkulor efter förlossningen

Det rekommenderas att träna bäckenbottenmuskulaturen efter en graviditet, detta oavsett om du har fött vaginalt eller med kejsarsnitt, så att du återfår styrkan i slidan och förmågan att knipa. Det förbättrar både sexlivet och minskar risken för framtida urinvägsläckage och även framfall.

Knipkulor är ett enkelt sätt att komma igång med träningen även om man kan göra knipövningar utan, på samma sätt som att det är enklare att styrkaträna med hantlar och utrustning än med bara kroppen.

Oavsett om du använder knipkulor efter förlossningen, eller bara allmänt vill träna upp din bäckenbottenmuskulatur, så är principen för träningen densamma, som du hittar i stycket ovan.

Varför har knipkulorna flera kulor?

Anledningen till att man inte bara har en kula, utan flera (vanligtvis två) är för att både kunna träna de djupa och de mer ytliga musklerna i slidan och bäckenbotten.

Varför kallas de för just geishakulor?

Man tror att geishakulorna har sitt ursprung från Japan och Kina för över 1 500 år sedan. Det hela är något oklart, men namnet har levt kvar.

Och eftersom kärt barn har många namn så finns det ännu fler begrepp för samma sak – de kallas exempelvis även för orgasmbollar och vaginalkulor i vissa sammanhang.

Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2022-05-12

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par