Knipkulor

Knipkulor

Knipkulor – eller geishakulor som de även kallas – används för att träna upp vaginan. Knipkulorna är ett sexhjälpmedel som hjälper till att stärka upp bäckenbottenmuskelaturen. Genom starkare muskler i snippan så kan man få bättre kontroll ”där nere” vilket kan både leda till kraftfullare, intensivare orgasmer och ett mer ”vältränat” underliv vilket minskar risken för inkontinens och andra problem senare i livet.

Knipkulorna är sitter fast i en snöre eller tunnare skaft för att man enkelt ska kunna ta ut dem efteråt. Vid användning av knipkulor gör man knipövningar där man växelvis spänner och slappnar av, på så sätt tränar man upp musklerna i bäcken.

Tips! Knipkulor kan även användas som förspel eller vid sex med en partner.

knipkulor

Vilka knipkulor ska jag välja?

Knipkulor finns i många olika varianter och från olika märken. Något som skiljer geishakulorna åt är omkretsen på kulorna (2 – 3,5 cm omkrets är vanligt), material (silikon, PVC), om de är fasta eller mjuka, vikten, antalet kulor samt om de med eller utan vibration. Det finns även knipkulor med utbytbara vikter, man kan på så sätt anpassa dem efter hur mycket styrka i underlivet som man har byggt upp.

Vilka knipkulor man själv gillar är lite av en smaksak. Är man ”nybörjare” bör man välja en enklare, mindre (sett till omkretsen) och lättare modell. Se det lite som när man är ny på gymmet – då väljer man först lättare hantlar, när man har lärt sig att hantera dem går man vidare till nästa vikt för att bli starkare.

Bra knipkulor från Satisfyer

Kvalitetsmärket Satisfyer har tagit fram prisvärt set med 3 st olika knipkulor. Kulorna är i mjukt skönt silikonmaterial med en lätt räfflad struktur. Vikterna på de tre knipkulorna är på 22 g, 46 g och 74 g så att du kan öka vikt i takt med att du blir starkare i bäckenbotten. Använd tillsammans med vattenbaserat glidmedel för enklare införande.

Vill du kombinera nytta med nöje kan du använda en klitorisvibrator samtidigt som du gör din bäckenbottenträning.

Vilka knipkulor ska man börja med?

Här nedan har vi valt ut knipkulor som passar bra för nybörjare som inte testat att använda dig av knipkulor innan. Flera knipkulor för nybörjare kommer i set med 3 st olika storlekar så att man kan testa sig fram och hitta den storleken, vikten, omkretsen och utformningen som man föredrar.

Visar 1 – 7 (av 101 produkter) Hittade 101 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
In bloom Knipkulor 29 mm, Rosa
Jättesöta knipkulor med utdragssnöre i silikon i ett mindre format än vanligt vilket är perfekt för dig som är nybörjare eller dig som redan knipit ett tag och vill öka styrkan ytterligare i dina…:
Royal Fantasies Iduna - Fjärrstyrda Knipkulor
Royal Fantasies Iduna är vibrerande knipkulor i kroppssäker silikon och ABS, med en trådlös fjärrkontroll. Den kraftfulla motorn erbjuder 3 nivåer av stadiga vibrationer och 7 olika rytmer. Detta ger intensiv stimulering samtidigt som det är idealisk träning för dina bäckenbottenmuskler. Det finns totalt 3 kulor med olika vikter så att du efterhand kan öka ... Läs mer
Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver - Silver
Njut av ett extra kittlande förspel, gör träningen till en lek och få ännu mer intensiva orgasmer, allt är möjligt med Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver. Knipkulorna i silver…:
Set med knipkulor i silikon
Två set med knipkulor i 100%25 kroppsvänlig silikon. I det här prisvärda paketet får du ett set med en enkel kula och ett set med dubbla kulor, dessutom kommer det med en utbytbar extra kula för ökad variation. Kulorna väger 30 g och 40 g vardera och kan bytas ut och kombineras hur du vill ... Läs mer
Je Joue Ami Knipkulor 3 st Rosa - Rosa
Je Joue Ami Knipkulor är ett set bestående av 3 rosa, mjuka och ytterst behagliga knipkulor som har utvecklats i samarbete med sexexperter. De flesta kvinnor uppnår större sexlust och mer…:
449 kr599 kr
Je Joue Ami Knipkulor 3 st Svart - Svart
Je Joue Ami Knipkulor är ett set bestående av 3 svarta, mjuka och ytterst behagliga knipkulor som har utvecklats i samarbete med sexexperter. De flesta kvinnor uppnår större sexlust och…:
449 kr499 kr
Je Joue Ami Knipkulor 3 st - Lila
The Ami Kegel Balls from are a set of 3 soft and extremely comfortable kegel balls developed in cooperation with leading sexperts. Most women achieve greater sex drive and more intense sensitivity in their…:
1 2 15

Vibrerande & appstyrda knipkulor

Det finns även knipkulor som både vibrerar och roterar. De kallas även för vibratorägg och används med fördel även som en sexleksak för par då du kan låta din partner få bestämma när, och hur, det ska vibrera inuti dig. Flera av de vibrerande knipkulorna är fjärrstyrda och går att kontrollera via appar, man kan då låta en partner ta över kontrollen.

Det finns även appstyrda knipkulor där du får feedback varje gång du kniper och övar. När du trycker ihop så känner knipkulorna det, du kan sen spela olika spel där det gäller att knipa vid rätt tillfälle och sen följa dina framsteg i appen. Ett kul och innovativt sätt att träna upp sin bäckenbotten.

Visar 1 – 7 (av 22 produkter) Hittade 22 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
We-Vibe Bloom - Appstyrda knipkulor
Med We-Vibe Bloom får du inte bara vibrerande knipkulor som kan ge dig fantastisk träning för bäckenbottenmusklerna, du kan både njuta och ha kul samtidigt som du tränar! Styr själv eller låt din partner ta över kontrollen på vibrationerna på distans från sin mobil. Bloom kommer med 3 utbytbara kulor med olika vikt (10 g, ... Läs mer
Royal Fantasies Iduna - Fjärrstyrda Knipkulor
Royal Fantasies Iduna är vibrerande knipkulor i kroppssäker silikon och ABS, med en trådlös fjärrkontroll. Den kraftfulla motorn erbjuder 3 nivåer av stadiga vibrationer och 7 olika rytmer. Detta ger intensiv stimulering samtidigt som det är idealisk träning för dina bäckenbottenmuskler. Det finns totalt 3 kulor med olika vikter så att du efterhand kan öka ... Läs mer
REWOLUTION - Vibrerande Knipkulor
REWOLUTION – Vibrerande KnipkulorVad är det som är speciellt med detta set?I det här setet får du tre olika knipkulor för den ultimata träningsupplevelsen! Av dessa tre är det två som är dubbla…:
599 kr799 kr
Vibrerande Knipkulor Fjärrkontroll - Pretty Love
Vibrerande Knipkulor Fjärrkontroll – Pretty LoveVad är Willie?Dessa dubbla vibrerande Kegel-bollar stärker dina bäckenbottenmuskler och ger en stimulerande känsla. 12 kraftiga vibrationsmönster som…:
IntimateHealth Vibrerande Knipkula
IntimateHealth Vibrerande KnipkulaVad är detta för knipkula?Intimatehealth är gjort för att du ska få det ultimata träningsupplevelsen! IntimateHealth Knipkula är specielt gjort för att aktivera…:
Vibio Clara Vibrerande Knipkulor - Lila
Kläm, håll, slappna av och upprepa. Träna dina bäckenbottenmuskler med Clara, de vibrerande knipkulorna från Vibio som har en design med dubbla bollar med en mellantung vikt. Ta ditt favoritvattenbaserade…:
Mystim Jane Untamed Geisha Balls - Svart
Vill ni fjärrstyra leken och få både effektiv träning och kraftigare orgasmer på samma gång? Då är Mystim Jane Untamed Fjärrstyrd Elektro Knipkula det perfekta valet. Jane Untamed skiljer…:
1 2 4

Blanka knipkulor – för de mer erfarna

Knipkulor är ofta i silikonliknande material, för dig som vill ha lite mer tyngd i knipkulorna är ofta metall att föredra. Det finns dels kulor som är metall rakt igenom eller med en yta av blank metall av mer estetiska skäl. Precis som vid andra sexleksaker bör man använda sig av glidmedel när man för in de blanka knipkulorna.

Visar 1 – 7 (av 25 produkter) Hittade 25 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Fifty Shades of Grey: Inner Goddess, Silver Jiggle Balls
Knipkulor med lösa, stimulerande vikter på insidan. Perfekt vikt för nybörjare.
Fifty Shades of Grey: Inner Goddess, Silver Pleasure Balls
Tyngre knipkulor i metall, perfekt för den erfarne men även för nybörjaren.
Inner Goddes Silver
Alice :-”Såååå snygga Ja, och så är de ju bra för vad de är menade för såklart. Bästa är att ingen verkar fatta vad de är för något. Ser typ ut som en nyckelring.” Inner Goddess Silver…:
Shots Toys: Ben Wa Balls, Erotic Exercise, silver
Silverfärgade träningskulor som stimulerar dig och din partner under samlag.
Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver - Silver
Njut av ett extra kittlande förspel, gör träningen till en lek och få ännu mer intensiva orgasmer, allt är möjligt med Fifty Shades of Grey Jiggle Knipkulor i Silver. Knipkulorna i silver…:
Fifty Shades of Grey Silver Pleasure Balls - Silver
Disse Silver Pleasure Balls – bättre kända som knipkulor – är en del av den officiella Fifty Shades of Grey kollektionen som har designats i samarbete med självaste E. L. James – kvinnan bakom bästsäljartrilogin. Kulorna…:
B Yours: Bonne Beads, Weighted Kegel Balls, silver
Effektiva knipkulor med vikt på insidan som ger extra stimulans och träning.
1 2 4

Knipkulor vid graviditet och efter förlossning

Många kvinnor använder sig av knipkulor efter graviditeten för att återigen träna upp musklerna nertill. Men faktum är att det är bra att träna upp vaginan med knipkulor redan innan förlossning och graviditet. Ju starkare bäckenbottenmuskulatur desto bättre upplever många kvinnor att förlossningen går.

Sammanfattningsvis kan man säga att det aldrig är för tidigt eller sent att träna med knipkulor – det är ett sexhjälpmedel som alltid är rätt!

Hur använder man knipkulor?

Knipkulor förs in en bit i slidan och används för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen. När knipkulorna är på plats gör man knipövningar där syftet är att träna upp styrkan i musklerna. Andas lugnt och normalt under hela övningen.

Så här kan du utföra knipövningar:

  1. Lägg dig ner på ryggen eller sidan och böj på benen.
  2. Slappna av i regionen kring magen, rumpan och ryggen.
  3. Knip ihop så hårt du kan runt slida och ändtarm utan att använda dig av några andra muskler.
  4. Håll kvar trycket under 5 sekunder (räkna eller titta på en klocka). Klarar du inte av 5 sekunder, börja med en kortare tid och öka successivt.
  5. Släpp och vila under lika lång tid som knipet varade.

Utöver att använda dig av knipkulor vid träningen finns det även flera appar som kan vara till hjälp vid träningen. På så sätt får man in påminnelser så att man inte glömmer av att göra övningarna samt får hjälp att ta tiden så att knipen varar tillräckligt länge.

Knipkulor efter förlossningen

Det rekommenderas att träna bäckenbottenmuskulaturen efter en graviditet, detta oavsett om du har fött vaginalt eller med kejsarsnitt, så att du återfår styrkan i slidan och förmågan att knipa. Det förbättrar både sexlivet och minskar risken för framtida urinvägsläckage och även framfall.

Knipkulor är ett enkelt sätt att komma igång med träningen även om man kan göra knipövningar utan, på samma sätt som att det är enklare att styrkaträna med hantlar och utrustning än med bara kroppen.

Oavsett om du använder knipkulor efter förlossningen, eller bara allmänt vill träna upp din bäckenbottenmuskulatur, så är principen för träningen densamma, som du hittar i stycket ovan.

Varför har knipkulorna flera kulor?

Anledningen till att man inte bara har en kula, utan flera (vanligtvis två) är för att både kunna träna de djupa och de mer ytliga musklerna i slidan och bäckenbotten.

Varför kallas de för just geishakulor?

Man tror att geishakulorna har sitt ursprung från Japan och Kina för över 1 500 år sedan. Det hela är något oklart, men namnet har levt kvar.

Och eftersom kärt barn har många namn så finns det ännu fler begrepp för samma sak – de kallas exempelvis även för orgasmbollar och vaginalkulor i vissa sammanhang.

Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2022-05-12

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par