Knipkulor

Knipkulor

Knipkulor – eller geishakulor som de även kallas – används för att träna upp vaginan. Knipkulorna är ett sexhjälpmedel som hjälper till att stärka upp bäckenbottenmuskelaturen. Genom starkare muskler i snippan så kan man få bättre kontroll ”där nere” vilket kan både leda till kraftfullare, intensivare orgasmer och ett mer ”vältränat” underliv vilket minskar risken för inkontinens och andra problem senare i livet.

Knipkulorna är sitter fast i en snöre eller tunnare skaft för att man enkelt ska kunna ta ut dem efteråt. Vid användning av knipkulor gör man knipövningar där man växelvis spänner och slappnar av, på så sätt tränar man upp musklerna i bäcken.

Tips! Knipkulor kan även användas som förspel eller vid sex med en partner.

knipkulor

Vilka knipkulor ska jag välja?

Knipkulor finns i många olika varianter och från olika märken. Något som skiljer geishakulorna åt är omkretsen på kulorna (2 – 3,5 cm omkrets är vanligt), material (silikon, PVC), om de är fasta eller mjuka, vikten, antalet kulor samt om de med eller utan vibration. Det finns även knipkulor med utbytbara vikter, man kan på så sätt anpassa dem efter hur mycket styrka i underlivet som man har byggt upp.

Vilka knipkulor man själv gillar är lite av en smaksak. Är man ”nybörjare” bör man välja en enklare, mindre (sett till omkretsen) och lättare modell. Se det lite som när man är ny på gymmet – då väljer man först lättare hantlar, när man har lärt sig att hantera dem går man vidare till nästa vikt för att bli starkare.

Här nedan har vi valt ut knipkulor som passar bra för nybörjare som inte testat att använda dig av knipkulor innan.

Vibrerande knipkulor – för extra skön känsla och effekt

Det finns även knipkulor som både vibrerar, roterar och går att fjärrstyras, de kallas ofta för vibratorägg och används med fördel även som en parleksak. Flera av de vibrerande knipkulorna är fjärrstyrda och går att kontrollera via appar, man kan då låta en partner ta över och bestämma hur och när vibrationerna kommer.

Blanka knipkulor – för de mer erfarna

Knipkulor är ofta i silikonliknande material, för dig som vill ha lite mer tyngd i knipkulorna är ofta metall att föredra. Det finns dels kulor som är metall rakt igenom eller med en yta av blank metall av mer estetiska skäl. Precis som vid andra sexleksaker bör man använda sig av glidmedel när man för in de blanka knipkulorna.

Knipkulor vid graviditet och efter förlossning

Många kvinnor använder sig av knipkulor efter graviditeten för att återigen träna upp musklerna nertill. Men faktum är att det är bra att träna upp vaginan med knipkulor redan innan förlossning och graviditet. Ju starkare bäckenbottenmuskulatur desto bättre upplever många kvinnor att förlossningen går.

Sammanfattningsvis kan man säga att det aldrig är för tidigt eller sent att träna med knipkulor – det är ett sexhjälpmedel som alltid är rätt!

Hur använder man knipkulor?

Knipkulor förs in en bit i slidan och används för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen. När knipkulorna är på plats gör man knipövningar där syftet är att träna upp styrkan i musklerna. Andas lugnt och normalt under hela övningen.

Så här kan du utföra knipövningar:

  1. Lägg dig ner på ryggen eller sidan och böj på benen.
  2. Slappana av i regionen kring magen, rumpan och ryggen.
  3. Knip ihop så hårt du kan runt slida och ändtarm utan att använda dig av några andra muskler.
  4. Håll kvar trycket under 5 sekunder (räkna eller titta på en klocka). Klarar du inte av 5 sekunder, börja med en kortare tid och öka successivt.
  5. Släpp och vila under lika lång tid som knipet varade.

Utöver att använda dig av knipkulor vid träningen finns det även flera appar som kan vara till hjälp vid träningen. På så sätt får man in påminnelser så att man inte glömmer av att göra övningarna samt får hjälp att ta tiden så att knipen varar tillräckligt länge.

Varför har knipkulorna flera kulor?

Anledningen till att man inte bara har en kula, utan flera (vanligtvis två) är för att både kunna träna de djupa och de mer ytliga musklerna i slidan och bäckenbotten.

Varför kallas de för just geishakulor?

Man tror att geishakulorna har sitt ursprung från Japan och Kina för över 1 500 år sedan. Det hela är något oklart, men namnet har levt kvar.

Och eftersom kärt barn har många namn så finns det ännu fler begrepp för samma sak – de kallas exempelvis även för orgasmbollar och vaginalkulor i vissa sammanhang.

Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2021-05-15

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par