Glidmedel

Även om glidmedel finns hos t.ex. apoteket tycker vissa att det kan vara pinsamt att köpa i butik och då är det bra att möjligheten att köpa online finns. På nätet får man dessutom tillgång till ett mycket större utbud av glidmedel och andra sexhjälpmedel.

Glidmedel kan användas både vid sex, vid onani och när man använder sig av sexleksaker. Glidmedel har den funktionen att den minskar friktionen så att saker glider in lättare, oavsett om det är en penis, en dildo eller något annat. Här nedan hjälper vi dig att hitta rätt glidmedel.

Vilket glidmedel ska jag välja?

Glidmedel är normalt antingen vattenbaserade eller silikonbaserade, det kan även vara en kombination av båda. Vattenbaserade glidmedel brukar vara ett billigare alternativ, men nackdelen är istället att glidmedlet snabbare torkar ut så att man behöver använda sig av mer.

Silikonbaserat glidmedel är lite dyrare men håller längre, så man behöver inte använda lika mycket.

Glidmedel är till stor del en smaksak – men det viktigaste är att inte använda silikonbaserat glidmedel vid användning av sexleksaker tillverkade av silikon då detta kan förstöra materialet.

Rekommenderade vattenbaserade glidmedel

Använd som sagt alltid vattenbaserade glidmedel om du har sexleksaker tillverkade av silikon för att inte förstöra dessa. Glidmedel som är vattenbaserade är återfuktande och smörjande och kan i övrigt användas på alla kroppsdelar där du vill få bättre glid.

Den huvudsakliga ingrediensen i ett vattenbaserat glidmedel är just vatten, men det finns även annat innehåll som t.ex. citronstyra, glycerin, kaliumsorbat m.m. Vattenbaserat glidmedel är PH-vänligt och är enkelt att skölja av med vanligt vatten efteråt.

Visar 1 – 7 (av 13 produkter) Hittade 13 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Vattenbaserat Glidmedel 100 ml
Glidmedel för alla lägen, i perfekt konsistens. Smart pumpkork.
Mixgliss - Vattenbaserat glidmedel, smak av citrus
Fist It Vattenbaserat glidmedel Extra Thick 500 ml
FISTITs extra tjocka glidmedel är ett glid för dig som gillar fisting och lite tuffare anala aktiviteter. Det är vattenbaserat, fettfritt och passar utmärkt till latexkondomer och leksaker framtagna…:
Eros Aqua: Vattenbaserat Glidmedel
Hudvänligt, vattenbaserat glidmedel som passar alla sorters erotiska lekar.
Eros Aqua: Vattenbaserat Glidmedel
Hudvänligt, vattenbaserat glidmedel som passar alla sorters erotiska lekar.
Vattenbaserat Glidmedel 100 ml
Glidmedel för sex, leksaker eller onani – med smart pumpkork.
Glidmedel vattenbaserat S8 Vanilj 50 ml
S8 karamel Glidmedel 50 mlDetta är ett vattenbaserat glidmedel från Stimul8, som har en ljuvlig smak och doft av kola. Detta glidmedlet har en lång glidförmåga utan att bli klibbigt och klistrigt…:
1 2

Rekommenderade silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserat glidmedel ger bättre glid än vattenbaserat och är lite tjockare i konsistensen. För dig som vill ha bästa glidet rekommenderas silikonbaserat glidmedel då det ger en bättre upplevelse som varar längre.

Visar 1 – 7 (av 13 produkter) Hittade 13 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Silikonbaserat Glidmedel 100 ml
Silikonbaserat glid med mycket god och långvarig glidförmåga.
Eros Toy: Silikonbaserat glidmedel, 100 ml
Ett silikonbaserat glidmedel med härlig effekt och lämnar inget kladd efter sig.
Silikonbaserat Glidmedel 100 ml
Silikonbaserat glidmedel med riktigt långvarig glidförmåga.
Easyglide Silikonbaserat Glidmedel
Easyglide Silikonbaserat Glidmedel är ett silikonbaserat glidmedel Du får även med en pump för en lättare användning. Använd inte med leksaker av silikon.
pjur Woman Silikonbaserat Glidmedel 100 ml - Klar
Pjur Woman Silikon är ett silikonbaserat glidmedel som har tillverkats exklusivt för kvinnors mjuka och känsliga hud. Använd det själv, eller tillsammans med din partner, både som glidmedel och även…:
Pjur Woman Bodyglide: Silikonbaserat Glidmedel,100 ml
Silikonbaserat glidmedel fritt från kemikaliska ämnen. 5/5 i Aftonbladet.
Eros Toy Silikonbaserat Glidmedel 100 ml - Klar
Eros Toy Silicone Glide är ett silikonbaserat glidmedel som har utvecklats speciellt för att användas tillsammans med sexleksaker. Det som gör den unik, är att den också kan användas tillsammans…:
1 2

Glidmedel för torra slemhinnor

Glidmedel kan även hjälpa dig med torra slemhinnor, vilket är vanligt att kvinnor drabbas av efter klimakteriet. Egentligen behövs inget speciellt glidmedel för just torra slemhinnor då alla glidmedel lindrar problemet med torra slemhinnor vid samlag.

Men många upplever att silikonbaserade glidmedel ger bättre glid och har varit till hjälp vid just torra slemhinnor.

Visar 1 – 7 (av 15 produkter) Hittade 15 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Pjur Med Soft Glide 100 ml
Speciellt anpassat för dig med torra slemhinnor.
Pjur MED Soft Glide 100 ml
Pjur Med Soft Glide är ett silikonbaserat glidmedel för torra och känsliga slemhinnor i det underlivet. Med Soft Glide får du en långvarig glidförmåga. Det verksamma ämnet i glidmedlet är jojabaolja…:
Pjur Med: Repair Glide, Vattenbaserat Glidmedel, 100 ml
Det perfekta glidmedlet för dig som har torra och känsliga slemhinnor.
RFSU Klick Ultra Glide: Vatten- och silikonbaserad glidmedel, 50 ml
Extra krämigt glidmedel av vatten och silikon. Perfekt för torra slemhinnor.
E-Ph+Sterile Lubricating Jelly
UNDERBART STERILT GLIDMEDEL Alla som tycker om sex och är sexuellt aktiva vet hur viktigt det är att hitta ett glidmedel som känns rätt. Många har problem med torra slemhinnor, skavande sexleksaker…:
Shiatsu Body Sensation 2-in-1 Massage & Glid 200 ml
Massage och glidmedel i en och samma tub!Ingredienserna tillför din hud extra fukt och vård med en silkeslen känsla, den är perfekt för dig med torra slemhinnor. Den har en fruktig doft av jordgubb…:
RFSU Klick Caring Glide
terfuktande glidmedelRFSU Klick Caring Glide är ett vatten och silikonbaserat glidmedel med återfuktande egenskaper som lämpar sig särskilt bra för torra eller sköra slemhinnor. Glidmedlet tillför…:
1 2 3

Glidmedel med kondom?

Många kondomer har redan glidmedel applicerat, men om du inte tycker att mängden glidmedel på kondomen är tillräcklig kan du applicera mer.

Använd glidmedel vid analsex

Då analen, till skillnad från vaginan, inte blir fuktig på samma sätt är det en god idé att använda glidmedel vid analsex. Även om en kondom normalt har glidmedel så är den mängden relativt liten och man bör applicera extra.

Visar 1 – 6 (av 6 produkter) Hittade 6 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Joydivision Easyanal ? Analt Glidmedel
För både nybörjare och erfarna män och kvinnor Genomgår kontinuerliga kvalitetskontroller och är dermatologiskt och kliniskt testad och dessutom extremt hudvänlig Långvarigt glid och en tub som gör det enkelt att dosera rätt mängd Innehåller inga
107 kr136 kr
Flutschi Analt Glidmedel 80 ml - Klar
Skapa de optimala förhållandena för extra fräcka och njutningsfulla anala sexlekar med Flutschi Analt Glidmedel. Flutschi Analt Glidmedel är en hybrid som förenar det bästa från silikon- och vattenbaserat…:
pjur Analyse Me Analt Glidmedel 100 ml - Klar
Pjur Analyse Me är ett analt glidmedel som ger dig riktigt bra förutsättningar att ha skönt analsex. Glidmedlet är silikonbaserat och därför perfekt att använda med sexleksaker gjorda av stål…:
Sliquid Natural Sassy Analt Glidmedel 125 ml - Klar
Sliquid Natural Sassy är ett veganskt och vattenbaserat glidmedel som varken innehåller parfym eller glycerin. Sassy har fått en extra dos cellulosa som tillsats. Det gör att glidmedlet har en tjockare…:
Kaerlig Ekologiskt Analt Glidmedel 75 ml - Klar
Kaerlig är det danska ordet för ?kärleksfull? och med produktserien från Kaerlig ger du verkligen dig själv och din kropp den vård och omtanke ni förtjänar. Vill du ha bästa möjliga förutsättningar…:
Just Glide Analt Glidmedel 1000 ml - Klar
Optimera analsexet med Just Glide Analt Glidmedel. Det doft- och smakfria, vattenbaserade glidmedlet är utvecklat för att vara extra effektivt till analstimulering. Gelen innehåller återfuktande pantenol,…:

Billigt glidmedel (under 30 kr)

Är priset det allra viktigaste för dig hittar du här glidmedel för under 30 kr. Det är antingen riktigt billiga, ofta vattenbaserade glidmedel, eller varuprover. Att testa billiga glidmedel kan vara ett bra sätt att ta reda på vilka produkter man föredrar.

Visar 1 – 7 (av 12 produkter) Hittade 12 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Belladot Glidmedel Pocket 3 ml - 5-pack
Belladot Glidmedel Pocket 3 ml – 5-pack är fem stiliga 3 ml-förpackningar av Belladots populära vattenbaserade glidmedel Original. Förpackningarna är supertunna och går därför enkelt att ha med…:
Sachet Mix - 5 mixade glidmedel
Prova glidmedlet innan du köper en stor flaska.Ja, om du till exempel vill ha en 500 ml tub med glidmedel är det är en god idé att prova först. Köp den här prydliga lilla mixen med produktprover…:
RFSU Klick Ultra Glide Glidmedel 7,5 ml
RFSU Ultra Glyde är ett hybridglidmedel. Den fungerar faktiskt i alla ändamål. Även analsex. Vill du inte köpa en hel flaska eller letar efter en smidig förpackning att ta med på resan är detta…:
EXS Clear Lube Glidmedel 10 ml
Den här varianten på glidmedel är helt vattenbaserad. Det bästa med det är att den lätt går att får bort från lakan och hud. EXS Clear Lube är ett brittisk varumärke och denna produkt är med…:
Pasante Light Lube Glidmedel 10 ml
Pasante Light Lube är ett standard vattenbaserat glidmedel. Helt genomskinligt och utan tillsatta aromämnen.Klibbar minimaltLight Lube glidmedel har perfekt konsistens och klibbar inte om det används…:
EXS Clear Lube 5 ml glidmedel
Den här varianten på glidmedel är helt vattenbaserad. Det bästa med det är att den lätt går att får bort från lakan och hud. EXS Clear Lube är ett brittisk varumärke och denna produkt är med…:
Glidmedel - Just Glide - 20 ml
Just glide vattenbaserat glidmedel 20 mlVattenbaserat glidmedel med långvarigt glid som passar perfekt för den känsliga huden. Detta glidmedel luktar eller smakar ingenting, är lätt att tvätta bort…:
1 2

Glidmedel mot för tidig utlösning

Glidmedel kan hjälpa till mot för tidig utlösning, detta eftersom då det blir mer glid och mindre friktion så kan man oftast hålla ut längre. Det finns även glidmedel med lätt bedövande effekt på penis, just för att motverka förtidig utlösning.

Visar 1 – 7 (av 18 produkter) Hittade 18 st produkter Hittade en produkt No results found
Filters Sort results
Reset Apply
Dildoflaska Delay Vatten 100 ml
Dildo med vattenbaserat glidmedel som har en fördröjande effekt.
Dildoflaska Delay Silikon 100 ml
Silikonglid med fördröjningsmedel, som samtidigt är en dildo.
Stud Delay Spray - Fördröjningsspray
Stud Delay Spray är ett av de mest effektiva fördröjningssprayen som finns på marknaden i dag. Många män har problem med för tidig utlösning och Stud Delay Spray för män kan då vara lösningen…:
Bull Power Delay Wipes
Bull Power Delay Wipes är fördröjningsmedel i en våtservett som är liten nog att passa i fickan eller plånboken. Delay Wipes är perfekt till utekvällen eller på resan och gör att du alltid…:
Delay Personal Spray 50 ml
Delay Personal Spray 50 ml är ett mycket bra fördröjningsmedel som effektivt hjälper dig att motverka för tidig utlösning. Medlet fungerar så att det tillfälligt och lätt bedövar det området…:
Rhino Delay Spray 50 ml
Rhino Delay Spray 50 ml är ett effektivt fördröjningsmedel som gör att du får större möjlighet att kontrollera din egen utlösning. Fördröjningssprayen bygger på en kombination av dermotologiska…:
Dildoflaska Delay Vatten 100 ml
3-i-1 produkt som verkligen har mycket att erbjuda dig! Denna flaska innehåller 100 ml vattenbaserat glidmedel som samtidigt fungerar fördröjande hos mannens utlösning. Glidmedlet bedövar inte dig…:
1 2 3
Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2022-05-10

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par