Tenga Egg / Tengaägg

Tengaägg logo

Tenga är ett japanskt företag specialiserat i sexleksaker för män och är mest kända för deras Tenga Eggs (svenska: Tengaägg eller runkägg). Tenga har vunnit många priser för sina innovativa vuxenleksaker, främst deras unika design där man inte kan tro att det gömmer sig en sexleksak inuti ägget.

Tenga har både masturbatorer som mer eller mindre är för engångsbruk såväl som mer avancerade sexleksaker som man tvättar rent efteråt för att använda igen.

Till skillnad från t.ex. Fleshlight så föreställer inte Tenga en vagina eller annan kroppsöppning utan leksaken är helt neutral. Man satsar istället på diskreta och stylade produkter som man inte ska behöva skämmas för då de inte ser ut som några traditionella sexleksaker.

bästa tenga äggen & sexleksakerna

Tenga Egg – Runkägg

tengaägg

Tengaäggen kommer i en hel serie med olika varianter. I grund och botten är det samma sexleksak – ett ägg med hål och en mycket stretchigt silikon material som kan töjas ut upp till 30 cm som används vid onani – men de olika tengaäggen har olika strukturer och insidor.

Räfflorna på insidan av tengaägget varierar något inuti ägget – det finns tightare, vågigt, knottrigt, räffligt och andra former och utbuktningar. Vilken man föredrar gäller det att testa sig fram, och det är inget större problem att göra då de är så pass billiga. Dessutom medföljer alltid vattenbaserat glidmedel för engångsbruk.

Tengaäggen är för engångsbruk, men om du sköljer av och tvättar ägget med rengöringsmedel för sexleksaker kan du använda det flera gånger. Ett bra tips är annars att köpa flerpack.

Tenga Flip Zero – automatisk masturbator

tenga flip zero

Tenga Flip Zero är en automatisk masturbator med inbyggd motor som skapar vibrationer med olika intensiteter som efterliknar känslan av sex eller en avsugning. Insidan av masturbatorn är tillverkad i skönt TPE-material vilket skapar en oerhört realistisk känsla av penetration.

Trycker du på sidan av Tenga Flip Zero när du använder den skapar du vakuum inuti vilket ger känslan av sugande precis som en under avsugning.

Till skillnad från andra Tenga-produkter som tengaägget är detta ingen engångsprodukt utan du kan använda den många gånger. Öppna bara upp sexleksaken och tvätta det invändiga med vatten och rengöringsmedel.

Finns i både svart eller vit design. Den vita Tenga Flip Zero-modellen är tillverkad i lite mjukare material, den svarta modellen har istället lite hårdare material och skapar mer sug inuti – vad man föredrar är lite av en smaksak.

  • Välj mellan 5 olika vibrationsmönster
  • Uppladdningsbar och vattentät
  • Längd: 18 cm (varav penetrerbart djup: 14 cm)
  • Enkel att rengöra

Tenga Soft Tube Cup – prisvinnande lösvagina

Tenga Soft Tube Cup lösvagina

Tenga Soft Tube Cup är en lösvagina i snygg polkagrisrandig design. Du bestämmer själv vilket tryck du vill ska uppstå på insidan genom att hålla olika hårt i sexleksaken. På toppen finns även ett hål som reglerar vakuum inuti för att ge en sugande känsla.

På insidan finns det redan preparerat med glidmedel – ungefär som en kondom – så man behöver inte applicera något extra. Tenga Soft Tube Cup Original är en testvinnande produkt som bl.a. vunnit utmärkelsen ”bäst sexleksak för män” på en erotikmässa.

Precis som tengaäggen är Tenga Soft Tube en engångsprodukt. Tenga Soft Tube Cup är 15,5 cm lång och den penetrerbara delen är ca 15 cm djup. Vidden inuti är på ca 4,5 cm i diameter.

Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2021-05-18

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par