Sexkalender

Sexkalender med erotiska tillbehör och vuxenleksaker

En sexkalender är precis vad det låter som – en kalender där det bakom varje lucka innehåller någon erotisk pryl som en sexleksak, sensuell accessoar, massageolja eller något annat tillbehör som används vid intima stunder.

Sexkalendrar är oftast framtagna för par och innehåller därför spännande produkter för både honom och henne. Ofta är det lite fler vuxenprodukter till henne, men många produkter passar trots det bra att experimentera med tillsammans.

De erotiska kalendrarna finns både i budgetvarianter som kostar runt tusenlappen till mer exklusiva premiumkalendrar för 3 000 – 4 000 kr och uppåt. Genom att köpa en sexkalender så sparar man väldigt mycket pengar jämfört med vad det hade kostat att köpa alla sexleksaker och accessoarer separat, det hade kostat ungefär dubbelt så mycket!

 • Guide till årets sexkalendrar (2021)

Erotisk adventskalender från Satisfyer (Premium sexkalender)

Populära vuxenmärket Satisfyer har tagit fram en adventskalender med premiumprodukter från egna varumärket. Satisfyer är ett nytänkande märke som ligger i framkant och kan sägas utveckla ”framtidens sexleksaker”.

I samband med att du börjar med lucköppningen är det dags att du – och din partner – laddar ner gratisappen Satisfyer Connect – många av sexleksakerna i kalendern går att styra via appen. I appen kan man styra leksaker från distans, ”programmera” egna vibrationsmönster och på så sätt använda din mobil som en fjärrkontroll för alla kompatibla Satisfyer-enheter. En cool funktion är även kopplingen till Spotify där man kan få sexleksaken att synka med vibrationerna i musiken.

Satisfyer Adventskalender 2021
Satisfyer julkalender 2020

Sexkalendern innehåller bl.a. rabbitvibrator, lufttrycksvibrator och knipkulor. Exempel på innehåll i föregående års adventskalender:

 • 12 st sexleksaker till både honom och henne (inkl. Satisfyer lufttrycksvibrator)
 • 4 st bondage-produkter
 • 5 st massageoljor och glidmedel
 • 1 st sexspel
 • 2 st sensuella & sexiga klädesplagg.

Det totala värdet på produkterna i Satisfyer adventskalender ligger 2021 på runt 9 000 kr (!).

Naughty & Nice Sexkalender 2021

Naughty and nice adventskalender

En återkommande favorit bland adventskalendrar för vuxna är Naughty and Nice Adventskalender. Kalendern är riktigt påkostad och kommer 2021 i den mystiska och sensuella färgtonen ”purple starlight”. Bakom varje lucka i Naught and Nice kalender finns sexleksaker, produkter för mjukare bondage, accessoarer, sexspel, glidmedel och massageolja.

Naughty & Nice adventskalender innehåller:

 • 8 st sexleksaker för både honom, henne och par.
 • 6 st produkter inom glidmedel, massageolja och liknande
 • 4 st produkter inom mjuk bondage (t.ex. mjuka handklovar).
 • 6 st spel, tillbehör och accessoarer

Värdet på produkterna i Naught and Nice adventskalender 2021 är på över 4 500 kr och priset ligger på runt 1 500 kr. Man får väldigt mycket värde för pengarna alltså. Då kalendern är i Limited Edition är det stor risk att den blir slutsåld långt innan december månad (det har den blivit tidigare år). Vill man köpa en kalender är det därför dumt att vänta.

 • Mått på adventskalendern: 31 x 38 x 13 cm
 • Kalendern utkommer i början av september

Sexkalender året runt (inte bara december)

Fifty shades of - kalender

Även om sexkalendern är en adventskalender, där tanken är att man ska öppna luckor mellan just 1 – 24 december, så kan man med fördel använda en sexkalender året runt. Bara för att luckan har siffran 1 kan man ju vara lite ”rebellisk” och öppna vid ett annat tillfälle än just 1:a december.

Det kan ju även vara som så att det blir lite mycket av 24 erotiska stunder i december månad. Man kan istället sprida ut lucköppningarna mer och öppna ett visst antal luckor i veckan eller månaden, beroende på vad man tycker är lagom.

Det finns även kalendrar som inte är lika kopplade till just december och julkalendrar. Hit hör exempelvis Pleasure Overload, Sweet Sensations Kit från Fifty Shades of Grey.

Här får man istället 7 luckor med erotiska produkter som massagolja, förspelstärningar, doftljus, ögonbindel, massageleksak, mjuka remmar och fjäder.

Populär sexkalender från Sinful (mest prisvärd)

sinful sexkalender

En av de mest populära sexkalendrarna på marknaden kommer från vuxenbutiken Sinful. Mycket av populariteten har att göra med att kalendern är riktigt prisvärd (går att köpa för under eller runt tusenlappen) och att den ändå trots det innehåller riktigt bra produkter. Vuxenleksakerna kommer både från egna märket (Sinful) och från tillverkare som Obaie, Nortie och Amaysin.

Kalendern innehåller produkter för enklare BDSM som ögonbindel, kittlare och handklovar samt sexleksaker som olika vibratorer, penisring, fjärrstyrd vibrator, bulletvibrator och butt plugs.

Det exakta innehållet i Sinful sexkalender är hemligt (även om vi kommer avslöja det här när kalendern är lanserad) och det varierar något från år från år. Varje år innehåller julkalendern nya spännande produkter, så även om du köpt en tidigare variant så finns det något att hämta i årets upplaga.

Fifty Shades of Grey julkalender (BDSM-tema)

För dig som vill experimentera lite extra i sängkammaren och har sett (eller läst) Fifty Shades of Grey är sexkalendern med samma namn ett givet val.

Kalendern är framtagen i samarbete med E L James och innehåller sexleksaker, vibratorer och produkter för BDSM. Produkter som passar både förspel och lite mer kinky aktiviteter.

I kalendern finns bl.a. rabbit vibrator, bröstklämmor, knipkulor, handbojor, piska, ögonbindel, penisring och förspelstärningar.

Köp din sexkalender 2021 här

Erotisk adventskalender för både honom & henne

En klassisk erotisk adventskalender består av 24 luckor men det finns även kalendrar med exempelvis 4 luckor där tanken är att man öppnar en lucka per vecka under en månad. Det finns även vuxenkalendrar med 10 luckor som helt enkelt innebär 10 spännande tillfällen tillsammans.

De flesta erotiska adventskalendrarna har innehåll både för honom och henne, och fungerar både för heterosexuella och homosexuella par. Vissa kalendrar har lite olika tema – exempelvis mer fokus på BDSM-produkter eller premiumprodukter – men annars är innehållet i de flesta kalendrarna liknande.

Vad innehåller en sexkalender?

En sexkalender innehåller vuxenleksaker och tillbehör för både honom, henne och produkter att använda tillsammans.

Produkter för honom som man brukar hitta i en sexkalender är exempelvis:

För henne finns vuxenprodukter i stil med:

 • Lufttrycksvibrator från t.ex. Satisfyer eller Womanizer (ofta bakom lucka 24).
 • Dildo
 • Mini-vibrator
 • Rabbitvibrator
 • Vibratorägg
 • Sensuella genomskinliga underkläder i spets som trosor & BH.

Produkter för båda:

 • Massageolja
 • Ögonbindel
 • Mjuka handklovar
 • Buttplug
 • Parvibrator
 • Kittlare
 • Sexspel för att prova på nya ställningar, få inspiration m.m.

Tips! Köp med glidmedel och rengöring för sexleksaker när du köper din julkalender (om det inte redan ingår). Det kommer göra det både enklare och roligare att utforska innehållet.

Presentboxar & set med sexleksaker

Som ett alternativ till erotiska sexkalendrar finns även presentboxar som innehåller ”startkit” med sexleksaker. Produkterna påminner mycket om det man hittar i en sexkalender och adventskalender, men fördelen med sexleksaksset är att de går att köpa året runt. Adventskalendrar säljs ofta bara under en begränsad tid och blir fort slutsålda (då de normalt är väldigt populära).

Så gör du din egna sexiga julkalender

Precis som att många gör egna adventskalendrar till sin partner med små presenter och överraskningar kan du göra en egen sexig julkalender att ge till din pojkvän eller flickvän.

 1. Bestäm först om du vill ha 24 luckor eller förenkla det lite till 4 luckor (dvs en ”riktig” adventskalender där man öppnar en lucka varje advent).
 2. Välj sen innehållet i din julkalender. Har du tänkt att ha 24 luckor bör du välja enklare och billigare produkter (t.ex. kondomer, tengaägg och liknande) då det kan bli lite väl dyrt med exklusiva sexleksaker bakom varje lucka… Du hittar ett stort och brett utbud av vuxenprodukter hos t.ex. Mshop och Sinful.
 3. Har du istället en adventskalender med 4 luckor – vilket vi för enkelhetens skull rekommenderar – kan du istället slå in en liten blandning av sexleksaker i ett paket. Du kan exempelvis ha ett tema för paketet som BDSM där produkterna i den luckan är mjuka handklovar, en kittlare och ögonbindel.
 4. Skapa en bra mix av produkter. Välj både produkter som passar bra till henne, några som är främst för män och vuxenprodukter som passar för båda.
 5. Komplettera rena sexleksaker (vibrator, masturbator m.m.) med tillbehör som massageolja, lusthöjande krämer, underkläder och ett bra glidmedel.
 6. Slå in dina produkter i små paket eller påsar. Numrera paketen eller påsarna med rätt datum. Färdigt!

Om Johanna K

Johanna är skribent på Erotikguiden.nu och har ett stort intresse av samlevnad, psykologi och vuxenleksaker. Johanna har en bakgrund som webbredaktör på flera nättidningar och hon älskar att förmedla sin kunskap om vuxenprodukter och hjälpmedel. Hennes mål är att få fler personer att våga testa och utforska.

Senast uppdaterad: 2021-09-06

sexleksaker för henne
sexleksaker för honom
sexleksaker för par